گرسماسر


گرسماسر

در این متن تومضیحاتی در مورد روستای گرسماسر رامسر می خوانید. این روستا آب و هوایی خوش و ییلاقی با چشم اندازی دلکش و دلنشین دارد. این روستا زیبا و سبز است.


روستای گرسماسر رامسر ، نگینی درخشان بر عروس شهرهای ایران(خواندن ۱۰ دقیقه)

روستای گرسماسر رامسر در مجاورت رامسر زیبا، که از سر زیبایی و شکوه بی‌مثالش به عروس شهرهای ایران شهرت دارد، قرار گرفته است. در واقع برای رسیدن به گرسماسر لازم است عروس شهرهای ایران را ببینید و سپس از دالان بهشت عبور کنید تا به گرسماسر این عقیق سبز جنگل‌های شمالی ایران زمین برسید. آب و هوای خوش و بی‌نظیرش، چشم‌انداز سبز و با طراوتش، تنوع جاذبه‌های طبیعی و تاریخی‌اش همه و همه در کنار هم سبب شده‌اند این روستای سبز کهن سال تبدیل شود به شاهکار خلقت. با میزبون همراه باشید تا این عقیق سبز را بهتر بشناسید.

چشم انداز بی نظیر روستای گرسماسر

روستای گرسماسر دشت‌هایی سر سبز و زیبا دارد. همچنین این عقیق سبز درخشان با کوه‌های بلند و چشمه‌های خنک زینت یافته است. تزیینات بی‌نظیر و فراوان این جنگل سبز وجه تمایز این ییلاق با سایر مناطق است.

در ضمن کوهی به نام دزکول در این ییلاق واقع شده است، این کوه بسیار بلند است و از دیگر جذابیت‌های این مکان منحصر به فرد محسوب می‌گردد. به گونه‌ای که اگر از این کوه بالا بروید و به قلۀ کوه برسید از روی این کوه به تمام نقاط رامسر و تنکابن مشرف خواهید بود. به علاوه مسیر سهل الوصول و مناسب گرسماسر برای صعود به کوه سماموس نیز مورد توجه کوهنوردان قرار می‌گیرد.

جاهای دیدنی گرسماسر

از جاهای دیدنی گرسماسر می‌توان به رستم سر، تله بن، راه کنار، مسجد آبجی، دزکول، فولاد چشمه و… اشاره کرد. هر کدام از این جاهای دیدنی، جاذبه‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. برای سفر به روستای گرسماسر رامسر، لازم است از جاده تنکابن به رامسر، وارد جاده هریس شوید و حدود یک ساعت و نیم  به طرف کوه‌های بلندی که در پیش روی شما خودنمایی می‌کنند پیش روید.

یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی این روستا چشمه‌های امیرخانی است. این چشمه‌های آب معدنی سرد در اطراف روستا واقع شده و بسیاری در سفر به این روستا از این چشمه‌های آب معدنی به عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی روستای گرسماسر نیز دیدن می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی

روستای گرسماسر رامسر از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر محسوب می‌شود. این روستا در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی رامسر واقع شده است و مختصات جغرافیایی آن عبارتند از: ۵۰ درجه و ۳۵ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی.

روستای گرسماسر از شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستم سر، از شمال و جنوب هم به رشته کوه البرز محدود می‌شود. همچنین این روستای سبز جنگلی از سطح دریا ۲ هزار متر ارتفاع دارد. میانگین بارندگی سالانۀ این روستا ۹۸۳ میلی‌متر است. این عقیق سبز با آب وهوای کوهستانی، زمستان‌هایی نسبتاً سرد و تابستان‌هایی معتدل دارد.

توصیۀ میزبونی: اگر بیش از این طاقت گرمای تابستان را ندارید همین امروز راهی گرسماسر شوید. باور کنید لذت زندگی در خانه چوبی در دل روستا با هیچ لذتی در دنیا قابل قیاس نخواهد بود.

چرا گرسماسر؟!

نام این روستای زیبا و سبز، از قلعۀ گرزمان برگرفته شده است. قلعۀ گرزمان به معنای مکانی در بالای بهشت است. این نام از موقعیت طبیعی محل استقرار این قلعه برداشته ‌شده است. البته لازم است اضافه کنم که قلعه‌ای به همین نام یعنی گرزمان (مکانی در بالای بهشت) در روستای گرسماسر وجود دارد. بقایای این قلعه همچنان در اطراف روستا باقی مانده است.

در واقع نام روستا در ابتدا گرزمان‌سر بوده است. با گذشت زمان گرزمان‌سر، به گرسماسر تغییر یافته است. احتمال می‌رود که قلعۀ گرزمان از آثار به جا مانده از دوران حسن صباح باشد. روستای گرسماسر قدمتی هزار ساله دارد. درست مثل بسیاری از نقاط ایران زمین که شناسنامه‌ای دیرینه دارند.

مردم مهربان روستای گرسماسر

این روستای سبز و زیبای جنگلی اگرچه که منطقه‌ای ییلاقی محسوب می‌گردد با این وجود، جمعیت آن حدوداً  ۲ هزار نفر گزارش شده است. درآمد اکثر مردم روستای گرسماسر هم چون بسیاری از روستاهای دیگر ایران زمین از بخش فعالیت‌های زراعی، باغداری، دامداری و صنایع دستی تأمین می‌شود. البته قابل توجه است که همین فعالیت‌ها سبب زیبایی و شکوه هرچه بیشتر روستا خواهند بود. چون این فعالیت‌ها نشان جریان زندگی در دل روستا به شمار می‌روند و اگر برقرار نباشند قلب تپندۀ روستا از حرکت باز خواهد ماند.

محصولات زراعی روستای گرسماسر

اکثر محصولات زراعی این روستا شامل گندم، جو، سیب زمینی و سبزیجات است. همچنین محصولات باغی آن از جمله گردو، سیب و فندق است. گیاه دارویی گل گاوزبان که دمنوشش بسیار مشهور است و مایۀ آرامش روح و روان و ذهن خواهد بود، در مراتع این روستا بسیار یافت می شود که به حتم آن هم در تأمین بخشی از منابع درآمد اهالی این روستا تأثیرگذار خواهد گذاشت.

دام و طیور

دامداری به ویژه پرورش گوسفند در روستای گرسماسر رامسر نیز با توجه به وجود مراتع غنی که دارد بسیار رواج دارد. علاوه بر این، پرورش طیور خانگی و زنبور عسل در این روستا از رونق ویژه‌ای برخوردار است.

غذاهای محلی

در این روستای زیبا غذاهای محلی متنوعی توسط زنان روستایی طبخ می‌شود. از آن جایی که این روستا در نزدیکی استان گیلان واقع شده است، غذاهای محلی آن تاثیر بسیاری از فرهنگ غذایی گیلان گرفته است. از برخی از غذاهای معروفی که در این روستا طبخ می‌شود می‌توان به شیرین تره، ترشی تره، سرواویج، بورانی، میرزا قاسمی، پلاسرتره، کماج، بادمجان قلیه، هلو آبی، ماهی ملاقه و یا همان ماهی تنوری و قطاب مخصوص اشاره کرد. پیشنهاد ما به شما این است که اگر به این روستا سفر کردید خوردن غذاهای محلی آن جا را از دست ندهید.

صنایع دستی روستای گرسماسر

بانوان خلاق و پر تلاش در این روستا هم چون سایر روستاها و شهرها و مناطق دیگر ایرانِ زیبا هم‌دوش مردان در فعالیت‌های اقتصادی نقش دارند. در ضمن بانوان توانمند و هنرمند، علاوه بر امور کشاورزی به تولید صنایع دستی بسیار متنوعی از قبیل چادرشب، نمد، جاجیم، سبدهای چوبی، چوخا، شولا، کوشیر، سفره، زنبیل، ظروف چوبی مثل لاک و کوزه‌گری مشغول هستند. بانوان میهنم افتخار کشورم سرتان سلامت.

خانه‌های روستایی در گرسماسر

روستای گرسماسر کوچه‌هایی مارپیچ طور دارد. این کوچه‌های دلنشین همراه با وفور درختان سبز و عطر دل انگیز گیاه شیب ملایمی دارند که هنگام گذر کوچه باغ‌های بهشت را یادآور می‌شوند.

خانه‌های قدیمی این روستا با سقف‌های شیروانی و دیوارهای گلی و معماری سنتی منحصر به فرد، مشخص و متمایز هستند. مصالح به کاررفته در ساختمان‌های قدیمی در اغلب موارد گل، سنگ، خشت و چوب است. البته برای ساخت خانه‌های جدید از آجر، سیمان، سنگ، گچ و آهن استفاده می‌شود.

از معماری و مصالح خانه‌ها هم که بگذریم از چشم‌انداز بی‌نظیری که می‌بخشند سخت می‌شود گذشت. چون جنگل‌های انبوه هیرکانی که با گونه‌های شاه بلوط، شمشاد، اقاقیا و راش همراه است چشم‌اندازی بی‌همتا و بی‌مثال به تصویر کشیده است. شاعر هم که نباشید در چنین فضایی شاعر خواهید شد.

چطور به روستای گرسماسر رامسر برسید؟!

کتالم شهری آشنا در مجاورت رامسر است، حتما این شهر را می‌شناسید، وقتی بخواهید از این شهر عبور کنید، جاده جنگلی آسفالته و زیبایی را می‌بینید همین جاده شما را به بهشتی به نام روستای گرسماسر هدایت می‌کند که قدمتی تاریخی دارد و یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین ییلاق‌های همسایۀ رامسر محسوب می‌شود.

این روستا در مسیر آن دسته از گردشگرانی واقع شده است که به منظور کوهنوردی استفاده از مناظر طبیعی و زیبای لپاسر، راهی این قله ۳۶۰۰ متری و پُر برف سماموس می‌شوند. در مجاورت این روستای ییلاقی نیز قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از ده قرن قرار دارد که دلیلی بر قدمت این منطقه است. دیدار از این قلعۀ تاریخی را به تعویق نیندازید.

در چه فصلی به گرسماسر سفر کنید؟!

روستای گرسماسر به مانند بسیاری از جاذبه‌های طبیعی در مازندران دارای چشم‌اندازها و جلوه‌های طبیعی بسیار زیبا به ویژه در فصول بهار، تابستان و پاییز است. بسیاری از گردشگران و دوست‌داران طبیعت در فصل بهار و پاییز و زمستان در ارتفاعات پوشیده از برف این منطقه به گردش و کوهنوردی می‌پردازند و از زیبایی‌های روح نواز طبیعت این منطقۀ ییلاقی بهره می‌برند. شما هم با این جمع همراه باشید.

روستای گرسماسر کجاست؟

روستای گرسماسر یکی دیگر از روستاهای ییلاقی جذاب و دیدنی استان مازندران است. این روستا دارای جاذبه‌های طبیعی زیادی است و هر ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این روستای سفر می‌کنند. طبیعت بکر و آرامش‌بخش روستای گرسماسر اولین چیزی است که نظر گردشگران را به خود جلب می‌کند.

روستای گرسماسر یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری مشهور استان مازندران است. این روستای ییلاقی دارای آب‌وهوای خنک و مطلوبی است. طبیعت بکر این روستا به قدری زیبا و مسحورکننده است که شما دوست دارید ساعت‌ها در میان دشت‌های سرسبز، چشمه‌های روان و کوه‌های بلند این روستا قدم بزنید و از دیدن مناظر تماشایی گرسماسر لذت ببرید و آرامش کسب کنید. برای رفتن به این روستای ییلاقی خوش ‌آب‌وهوا بایستی از پیچ‌وخم‌های جنگل زیبای دالخانی عبور کنید تا به عقیق سبز رامسر برسید. در این مقاله با یوتراوز همراه باشید تا گشتی در روستای گرسماسر بزنیم و بیشتر با این روستا زیبا آشنا شویم.

گشت‌وگذاری لذت‌بخش در روستای گرسماسر رامسر

درباره‌ی روستای گرسماسر رامسر

روستای سرسبز و زیبای گرسماسر در اطراف رامسر و جزو بهترین و تماشایی‌ترین جاذبه‌های گردشگری رامسر است. همین ابتدا یوتراوز به شما پیشنهاد می‌کند تا اگر به رامسر سفر کردید حتما سری هم به این روستا بزنید. این روستای ییلاقی همراه با دشت‌های وسیع، کوه‌های مرتفع پوشیده از گیاهان و چشمه‌های جاری و خنک، دارای مناظر تماشایی و منحصر به فردی است که جلوه زیبای خاصی به این منطقه داده ‌است. هنگامی که در این روستا قدم می‌زنید، مراتع و تپه‌های سرسبز از گل‌وگیاه به خصوص گیاهان دارویی و خانه‌های روستایی قدیمی که در کوچه‌های گرسماسر قرار دارد نظر شما را جلب می‌کند. بخش جذاب دیگر سفر به روستای گرسماسر عبور از جنگل مسحورکننده دالخانی است، که شما را چند ساعتی مهمان طبیعت سرسبز خود می‌کند.

چرا نام این روستا «گرسماسر» است؟

احتمالاً برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید که چرا نام این روستای «گرسماسر» است؟ باید به شما بگوییم که در واقع نام این روستا برگرفته از «قلعه گرزمان‌سر» است و این اسم به معنای «بالای بهشت» است. این قلعه تاریخی در بالای کوه مشهور دزفول قرار دارد که ۱۰ قرن از قدمت آن می‌گذرد و مورخان معتقدند که این قلعه به دوران حسن ‌صباح تعلق دارد و به مرور زمان اسم گرزمان‌سر به گرسماسر تغییر یافته‌ است و این روستا با این نام در استان مازندران مشهور شده است. همچنین باید بگوییم این روستا در واقع یک روستای تاریخی است زیرا رابینو در سفرنامه خود از قلعه باستانی گرزمان‌سر و روستای گرسماسر یاد کرده ‌است.

موقعیت جغرافیایی روستای گرسماسر رامسر

روستای گرسماسر دارای موقعیت جغرافیایی مناسب و خوبی در استان مازندران است. این روستا جزو توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر در استان مازندران است. روستای گرسماسر در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح دریا و در فاصله حدوداً ۵۵ کیلومتری جنوب‌ غربی شهرستان رامسر قرار گرفته است.شما در این روستا می‌توانید از جهت شمال و جنوب به رشته کوه البرز، از جهت شرق به روستای بزشی‌محله و از جهت غرب به روستای رستم‌سر دسترسی داشته باشید. با توجه به این‌که این روستای ییلاقی در منطقه کوهستانی قرار دارد دارای زمستان‌های بسیار سرد و تابستان‌های خنک و معتدل است.

مسیردسترسی به روستای گرسماسر رامسر

روستای گرسماسر در فاصله ۵۵ کیلومتری جنوب‌ غربی رامسر قرار دارد. برای رفتن به روستای گرسماسر ابتدا باید به رامسر بروید سپس در رامسر از میدان اصلی، میدان سیمرغ یا شهید خلعتبری به سمت هریس حرکت کنید. بعد از این که ۷ کیلومتر را طی کردید به یک دوراهی می‌رسید که تابلوی راهنما روستای گرسماسر در این دوراهی قرار دارد و شما به راحتی با پیمودن مسافت حدوداً ۵۵ کیلومتری به روستای گرسماسر می‌رسید که البته در طی مسیر باید از جنگل پرپیچ‌وخم دالخانی نیز عبور کنید.

دیدنی‌های اطراف روستای گرسماسر رامسر

در اطراف این روستای ییلاقی زیبا جاذبه‌های طبیعی زیادی است که هرکدام به تنهایی ارزش یک‌بار دیدن را دارند و جزو بخش جذاب سفر شما به روستای گرسماسر است. این جاذبه‌های طبیعی به قدری زیبا و حیرت‌انگیز است که از تماشای آن‌ها سیر نمی‌شوید. جنگل‌ دالخانی مهم‌ترین و ارزشمندترین جاذبه طبیعی این منطقه است که پوشیده از درختان سرسبز و تنومند است. همچنین با عبور از این جنگل صدای پرندگان بسیاری در گوش شما می‌پیچد. عبور از جنگل دالخانی برای رسیدن به این روستا بخش جذاب و هیجان‌انگیز سفرتان خواهد بود به‌طوری‌که دوست دارید ساعت‌ها در میان پیچ‌وخم این جنگل بچرخید.یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی معروف روستای گرسماسر، چشمه‌های جاری و زیبا این روستاست. این روستا دارای چشمه‌های زیادی است که می‌توان به چشمه‌های رادکنار، پولاد، رستم‌سر، چهارپیچ و امیرخانی (آب معدنی سرد) اشاره کرد. قدم‌زدن و استراحت کردن در کنار این چشمه‌ها و تنفس هوای پاک روستا بسیار لذت‌بخش است.یکی دیگر از تفریحاتی که در این روستا خواهید داشت کوهنوردی است. اگر اهل کوهنوردی هستید باید بدانید که این روستا دارای ارتفاعاتی مانند لپاسر، سماسوس، زین‌پشت و دزفول است و هرکدام از آن‌ها جلوه‌ای زیبا و خاص دارند.یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین ارتفاعات این روستا کوه سماسوس است که روستای گرسماسر در بخش دامنه‌های شرقی این کوه و روستای مشهور جواهرده در بخش شمال‌غربی دامنه‌های سماسوس قرار دارد.

آشنایی با اهالی روستای گرسماسر رامسر

اکثر اهالی روستای گرسماسر همانند روستاهای دیگر این منطقه مشغول به باغ‌داری، زراعت، دامداری و تولید صنایع‌دستی هستند. از محصولات مهم و عمده‌ای که در این روستا تولید می‌شود می‌توان به سیب‌زمینی، سبزیجات، گندم، جو، محصولات باغی مانند سیب، گردو و فندوق اشاره کرد.همچنین در این منطقه هم مانند روستای جنت ‌رودبار مزارع این روستا زیرکشت گل‌گاوزبان است و شما می‌توانید گل‌گاوزبان مرغوب و باکیفیتی را در این روستا پیدا کنید. از دیگر فعالیت‌هایی که اهالی این روستا انجام می‌دهند، پرورش زنبورعسل و تولید عسل است که از این طریق هم درآمدزایی می‌کنند.

غذاهای محلی خوشمزه روستای گرسماسر رامسر

با توجه به اینکه این روستا در استان مازندران قرار دارد، قطعا غذاهای خوشمزه شمالی را در این روستا پیدا خواهید کرد که باید برای یک بار هم که شده طعم این غذاهای محلی خوشمزه را بچشید. از مهم‌ترین و معروف‌ترین غذاهای محلی این روستا می‌توان به بورانی، کماج، سرواویج، میرزاقاسمی، هلو‌آبی، ماهی ملاقه (تنوری)، بادمجان قلیه، قطاب مخصوص، ترشی‌تره و شیرین‎تره اشاره کرد. بد نیست حالا که با غذاهای محلی گرسماسر آشنا شده‌اید، اطلاعاتی هم از «فرهنگ بومی مازندران» به‌دست آورید.

چگونگی اقامت در روستای گرسماسر رامسر

برای اقامت در این روستا نگرانی نخواهید داشت. زیرا می‌توانید از خانه‌های محلی‌ اهالی روستای گرسماسر استفاده کنید و از آن‌ها این خانه‌ها را اجاره کنید. فقط قبل از اجاره خانه از تمیزی محیط خانه مطمئن شوید و بعد اجاره کنید. اهالی مهمان‌نواز این روستا در هر فصلی از سال از گردشگران و مسافران پذیرایی می‌کنند. لازم است به شما گردشگران عزیز بگوییم که در این روستا امکانات گردشگری زیادی نیست و حتما همراه خود وسایل لازم و ضروری را داشته باشید.

لوازم ضروری و لازم برای گردش در روستای گرسماسر رامسر

در این روستا کمتر امکانات لازم مربوط به گردشگری را می‌توان پیدا کرد. بنابراین ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما وسایل لازم و ضروری برای گردشگری، طبیعت‌گردی و کوهنوردی را همراه خود داشته باشید. از وسایل مهم و ضروری سفر می‎توان به لباس‌گرم به اندازه کافی، زیرانداز، دوربین، دمپایی و صندل مناسب، کفش مخصوص پیاده‌روی و کوهنوردی، جعبه کمک‌های اولیه، پتو و لوازم‌خواب و کیسه‌خواب، وسایل نظافت‌ شخصی، خوراکی و وعده‌های غذایی، نقشه یا GPS، داروهای شخصی و داروهای عمومی لازم در سفر، عینک‌آفتابی، چادر مسافرتی و … اشاره کرد.

چه فصلی برای رفتن به روستای گرسماسر رامسر مناسب است؟

طبیعت منحصر به‌فرد این روستا در هر فصلی از سال دارای جلوه‌هایی زیبا و تماشایی است به‌طوری‌که می‌توانید ساعت‌ها به این طبیعت زیبا خیره ‌شوید و از این فرصت برای گرفتن عکس‌های یادگاری استفاده کنید. با توجه به این‌که این روستا در منطقه‌ای ییلاقی و کوهستانی قرار دارد بهترین زمان برای سفر به روستای گرسماسر بهار و تابستان است.در بهار و تابستان آب‌وهوای روستا بسیار خنک و مطلوب است و در این فصل چشم‌انداز زیبای این روستا دو چندان می‌شود، زیرا مملو از درختان سرسبز و تپه‌های پوشیده از گیاهان و مزارع میوه‌های رنگین است. در فصل پاییز هوا کم‌کم در این منطقه سرد می‌شود و طبیعت آن لباس زرد و نارنجی‌رنگ به تن می‌کند؛ پس طبیعی است که قدم‌زدن در این روستا و شنیدن صدای خش‌خش برگ‌ها بسیار لذت‎بخش باشد.در زمستان‌ هوا در این منطقه بسیار سرد می‌شود و پوشش سفیدرنگ برف روستا را می‌پوشاند. بنابراین این فصل برای سفر به گرسماسر به علت شرایط سخت و سرد آب‌وهوایی مناسب نیست. مگر آنکه خودتان به چنین شرایطی علاقه داشته باشید.

سخن‌آخر

شما با سفر به این روستای ییلاقی زیبا چندروزی زندگی روستایی را به دور از شلوغی و هیاهوی شهر در کنار اهالی مهمان‌نواز روستای گرسماسر تجربه خواهید کرد. طبیعت بکر و زیبای این روستا به روح ‌و جسم شما آرامش را هدیه می‌دهد و می‌توانید چند ساعتی را به روح‌ و روان خود استراحت دهید و از هوای پاک این روستا استشمام کنید. پس برای یکب‌ار هم که شده، بد نیست تا به این روستا سفر کنید.

گرسماسر